Mikkelin Liikemiestenseura ry on 400 jäsenen liikemiesklubi Mikkelissä. Seuramme jäseninä ovat yritysjohtajien ja yrittäjien ohella myös liike-elämän palveluksessa olevat. Jäsenistömme edustaa nykyisellään lähes koko yhteiskuntaelämän kirjoa. Mikkelin Liikemiestenseura on yksi Suomen 25 YT-klubista.

 


 


Lounashuone 2006.

Seura omistaa ravintola- ja klubitilat Kiinteistö Oy Sammonkulmassa Mikkelin ydinkeskustassa. Ravintolatilat on vuokrattu yrittäjälle, joka vastaa myös Liikemiestenseuran ravintolapalveluista. Yksinomaan seuran jäsenten käytössä oleviin tiloihin kuuluvat saunaosasto, lounashuone, kabinetti ja kahden pelipöydän biljardisali.

Biljardin pelaaminen on ollut perustoimintaa alkuvuosista lähtien. Vuosikymmenien ajan on järjestetty myös yhteisiä tilaisuuksia kuten pikkujouluja, liikemieslounaita, vierailuja yrityksiin ja laitoksiin sekä kulttuuri- ja teatterimatkoja ulkomaille ja kotimaahan.


Seuran toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä kuusijäsenisen johtokunnan kanssa. Johtokuntaan valitaan syyskuussa vuosittain kolmivuotiskaudeksi 2 jäsentä erovuoroisten jäsenten tilalle. Johtokuntaa avustaa toiminnan kehittämisessä vuodeksi kerrallaan valittava 12 kokeneen ja pitkäaikaisen jäsenen muodostama jäsenten edustajisto. Seuran puheenjohtaja valitaan joka vuosi. Nykyinen puheenjohtaja Reijo Björkman on johtanut Mikkelin Liikemiestenseuraa vuodesta 2007 alkaen.

Kunkin harrastusmuodon aktiivijäsenistä koostuvat toimikunnat järjestävät käytännössä biljardikilpailut ja muun harrastustoiminnan. Näitä ovat biljarditoimikunta, golftoimikunta sekä ohjelmatoimikunta. Niihin kuuluu 3-6 yleisen kokouksen valitsemaa jäsentä ja yksi johtokunnan nimeämä edustaja.  Lisäksi johtokunta voi tarpeen mukaan nimetä uusia toimikuntia.

Liikemiestenseura on kiinnittänyt viime vuosina erityistä huomiota tiedottamiseen. Seuran tarjoamista palveluista ja toiminnasta kerrotaan kaikille jäsenille postitettavassa kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä Seuran Sanomat -lehdessä, ilmoitustauluilla ja Internetissä.
Seuran jäsenilleen tarjoamista palveluista mainittakoon edullinen lounas, vapaa saunavuoro kolme kertaa viikossa sekä edellä mainitut harrastusmuodot. Internet-yhteys sekä maksutv-kanavat ja varsin laaja sanoma- ja aikakausilehtien valikoima ovat myös jäsenten vapaasti käytettävissä.