Seuran lounasesitelmät kiinnostavat

Seuran lounasesitelmät kiinnostavat

Mikkelin Liikemiestenseuran perjantain lounastapaamiset ovat käynnistyneet suosittuina.

Essoten pandemian torjuntaa johtava lääkäri Santeri Seppälän mielenkiintoinen alustus kuultiin 10.9.

Osuuskauppa Suur-Savon uusi toimitusjohtaja Ari Miettinen kertoi 17.9. mielenkiintoisessa ja lämminhenki8sessä alustuksessa omasta monipuolisesta työurastaan SOK:n tehtävissään. Miettinen pajasti myös umpisavolaiset eli kuopiolaiset juurensa. Suur-Savon tulevasta alustuksen keskiössä oli uuden Prisman edistäminen. 

Eteläsavolainen kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) kosketteli 24.9. Saksan vaalien merkitystä ja suunnan muutos eurooppalaisessa toimintatavassa ja Venäjän yhteyksissä busineksen korostumista turvallisuutta enemmän. Lisäksi Suomen ylivelkaantuminen sai Häkkäseltä huutia. Kasvua ei saisi hänen mielestään tavoitella hinnalla millä hyvänsä.

Häkkäsen sote-arvio povasi huolta Etelä-Savon osalta. Kaikki olennainen on jo tehty. Mikään ei muutu paremmaksi. Palvelut on jo yhdistetty. Kaksi sairaalaa eli Mikkelissä ja Savonlinnassa on poikkeus koko maassa. Se on Häkkäsen arvioissa riski tulevaisuutta ajatellen. Jatkossa ollaan valtiovallan ohjauksessa. Vaarana on, että rahaa on jatkossa pyydettävä ”vaikka hattu kourassa”, kun budjetti laaditaan per lärvi eli väestöpohjan perusteella.

Lounasesitelmät jatkuvat perjantaina 1.10. 11.30 Alustaja on päätoimittaja Tapio Honkamaa.

Antero Heikkinen
Seuran sanomien päätoimittaja

Tiedotustoimikunta

Mikkelin Liikemiestenseura ry

Kommentoi