Seura

Mikkelin liikemiestenseura ry

Mikkelin liikemiestenseura ry

Mikkelin Liikemiestenseura ry on 400 jäsenen liikemiesklubi Mikkelissä. Seuramme jäseninä on yritysjohtajien ja yrittäjien ohella myös virkamiehiä. Jäsenistömme edustaa nykyisellään lähes koko yhteiskuntaelämän kirjoa. Mikkelin Liikemiestenseura on yksi Suomen 20 YT-klubista.

Seura omistaa ravintola- ja klubitilat Kiinteistö Oy Sammonkulmassa Mikkelin ydinkeskustassa. Ravintolatilat on vuokrattu yrittäjälle, joka vastaa myös Liikemiestenseuran ravintolapalveluista. Yksinomaan seuran jäsenten käytössä oleviin tiloihin kuuluvat saunaosasto, lounashuone kirjastoineen, kabinetti ja kahden pelipöydän biljardisali.

Biljardin pelaaminen on ollut perustoimintaa alkuvuosista lähtien. Vuosikymmenien ajan on järjestetty myös yhteisiä tilaisuuksia kuten pikkujouluja, hirvipeijaisia, vierailuja yrityksiin ja laitoksiin sekä kulttuuri- ja teatterimatkoja ulkomaille ja kotimaahan. Urheilulliset jäsenemme hikoilevat usein viheriöillä golfin parissa, jonka jälkeen on mukava saunoa hiet pois seuran omissa saunatiloissa.

Seuran toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä kuusijäsenisen johtokunnan kanssa. Johtokuntaan valitaan syyskuussa vuosittain kolmivuotiskaudeksi 2 jäsentä erovuoroisten jäsenten tilalle. Johtokuntaa avustaa toiminnan kehittämisessä vuodeksi kerrallaan valittava 12 kokeneen ja pitkäaikaisen jäsenen muodostama jäsenten edustajisto. Seuran puheenjohtaja valitaan joka vuosi. 

Liikemiestenseura on kiinnittänyt viime vuosina erityistä huomiota tiedottamiseen. Seuran tarjoamista palveluista ja toiminnasta kerrotaan kaikille jäsenille postitettavassa kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä Seuran Sanomat -lehdessä, ilmoitustauluilla ja nettisivuilla sekä sähköpostitse.

Seuran jäsenilleen tarjoamista palveluista mainittakoon edullinen lounas, vapaa saunavuoro kolme kertaa viikossa sekä edellä mainitut harrastusmuodot. Pieni kirjasto, Internet-yhteys ja varsin laaja sanoma- ja aikakausilehtien valikoima ovat myös jäsenten vapaasti käytettävissä.